top of page
Фото автораМистецтво. Культура. Подорожі.

Приватні Музеї Світу. Вілла Ефруссі-Ротшильд

Мис Ферра (Кап Ферра, фр. Saint-Jean-Cap-Ferrat) - прихована перлина лазурного узберіжжя Франціі. Розташований між Ніцею і Монте-Карло, цей ексклюзивний шматочок суші пропонує мешканцям затишні райські куточки, з яких відкриваються надзвичайно живописні видовиди на бухту, Средиземне море і сусідні містечка Віллефранс-сюр-Мер та Езе. На одному із пагорбів мису Ферра красується венеціанська вілла Ефруссі-Ротшильд. Цей розкішний маєток, оточений дев’ятьма садами, був побудований спадкоємницею банкірської династії Ротшильдів - баронесою Шарлот Беатріс де Ротшильд.

 

Передивитися фото можна натискаючі стрілочки праворуч і ліворуч.

У 1883 році Місс Ротшильд вийшла заміж за уродженця славетного українського міста Одеса, банкіра і молодшого сина засновника купецької династії Ефруссі, Моріса. Подружжя володіло квартирою в Парижі, віллою в Монте-Карло, і на початку 1900-х почало будувати маєток Ефруссі-Ротшильд на мисі Ферра. Але сімейне життя не склалося. На додаток, Моріс Ефруссі накопичив ігорних боргів на 12 мільйонів золотом. Розчаровані Ротшильди подають до суду і у 1904 році Беатріс отримує розлучення. Після смерті батька Альфонса Ротшильда у 1905 році, бездітна Беатріс приділяє всю увагу побудові свого маєтку та садів, а також захоплено колекціонує мистецтво.


За право побудувати віллу конкурували найкращі архітектори Європи та Америки. Мадам Ротшильд виявилася вибагливою замовницею і відхилила проекти найвідоміших дизайнерів того часу, зрештою довірив будівництво французькому архитектору Жан-Марселю Убертіну. На 4-х гектарах навколо маєтка були створені дев‘ять садів: Флорентійській, Іспанський, Екзотичний, Кам‘яний, Японський, Прованський, сад де Севр, Трояндовий сад і найбільший Французський сад.

 

Передивитися фото можна натискаючі стрілочки праворуч і ліворуч.

У 1912 році вілла Ефруссі-Ротшильд приймає перших гостей. Вишуканий смак господині відображає колекція французького мистецтва та меблів 18-го століття, фарфору та декоративних предметів побуту. Архитектурні деталі раннього Ренесансу, настельні розписи роботи італійського майстра Джамбатіста Т'єполо (1696—1770), меблі Марії-Антуанетти, килими Людовіка XIV перетворили віллу на справжній палац. Серед перлин колекції твори відомих живописців французького Рококо Франсуа Бушера (1703-1770) і Жан-Оноре Фрагонарда (1732-1806), посуд французької фабрики Севр та статуетки Майсен.

Баронеса Ефруссі-Ротшильд пішла з життя у 1934 році. За рік до своєї смерті вона заповіла французській Академії Мистецтв свою віллу із 7-ма гектарами на мисі Ферра і колекцію близька 5,000 витворів мистецтва. Сьогодні вілла-музей Ефруссі-Ротшильд приймає відвідувачів з усіх куточків світу і назавжди зачаровує красою та вишуканостю архітектури, садівництва і внутрішнього вбрання.

 

Вам було цікаво? Підтримайте наш проект у соціальних мережах! Підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбуці, поширюйте контент, запрошуйте друзів приєднатися до нашої спільноти. Разом створимо українське культурне середовище!

 

73 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page